Contact

Wilt u meer weten over luchtbehandeling en -filtratie in datacenters?

Neem dan contact op met Camfil, bel 0318 633 346 of stuur een e-mail naar info.nl@camfil.com 

Datacenters

Ons klimaat zorgt voor een gezonde economische basis voor de exploitatie van datacenters. In Datacenters is de temperatuur van de servers zo hoog dat een  koelsysteem nodig is om de servers af te laten koelen tot een optimaal niveau. In veel datacenters wordt er op dit moment voor bepaalde gekoelde luchtbehandelingsunits echter een nieuwe techniek ingezet, die bekend staat als "Free Air Cooling".


Wat is Free Air Cooling?

 In principe is "Free luchtkoeling"  een techniek die gebruik maakt van het koele klimaat binnen een land als basis voor het leveren van koele lucht. Dit kan besparingen tot 50% opleveren van het energieverbruik in vergelijking met de traditionele gekoelde luchtsystemen die  eerder gebruikt werden.  In dit nieuwe systeem wordt de lucht uit de buitenlucht aangezogen, door middel van luchtbehandelingskasten en geleverd aan de serverkamers. Met deze luchtbehandelingskasten kunnen enorme besparingen worden bereikt op het gebied van energieverbruik, zonder in te leveren op luchtkwaliteit. Vooral voor datacenters is de luchtkwaliteit van groot belang om de kostbare apparatuur te beschermen tegen externe verontreinigende stoffen.

Om de hoge niveaus van de luchtkwaliteit die nodig is in een datacenter te garanderen, denken mensen vaak dat hoge investeringen nodig zijn in luchtfiltratie, maar omgerekend in termen van Energie, Product, Arbeid en Afvalverwijdering is de investering in luchtfiltratie een klein onderdeel van het totale kostenplaatje.

Met behulp van Camfil LCC (Life Cycle Cost) software kunnen wij datacenters een optimale oplossing voor hun Luchtbehandelingsunits bieden. Deze Life Cycle Costs houdt rekening met de Filterprijs, De verwijderingskosten, Energiekosten en de arbeidskosten in relatie tot de totale kosten..

Neem contact op met Camfil voor advies over hoe u uw energiekosten kunt verminderen.

Producten voor DataCenters

Paneel Filters Zakkenfilters Compact Filters
Panel Filter Bag Filters Opakfil


Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
Datacenters brochure
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter