Ziekenhuizen en klinieken

Nergens is luchtfiltratie zo belangrijk als in de gezondheidszorg. Het niveau van ziekmakende organismen die via de lucht worden verspreid neemt uiteraard toe met een stijging van aantal geïnfecteerde personen in een bepaalde ruimte. Dit geldt niet alleen voor ziekenhuizen, maar ook voor klinieken, verpleeghuizen en tandartspraktijken. Naast gezondheid, zijn energiebesparingen en flexibele luchtfiltratie systemen voor bijv. operatiekamers steeds belangrijker aan het worden.

Al meer dan 50 jaar ontwerpt en produceert Camfil lucht filtratie oplossingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen wereldwijd. Luchtfilters bieden uitstekende bescherming tegen ziektes die via de lucht verspreid worden, niet alleen bij zorginstellingen, mits de filters onderdeel zijn van een algemeen programma voor luchtkwaliteitscontrole. De bescherming van medewerkers is ook van groot belang omdat zij meer blootgesteld worden aan geïnfecteerde patiënten en cliënten. Eén van de producten is de zogenaamde CamHOSP®  operatiekamer (OP) plafondsysteem, die in een groot aantal ziekenhuizen is geïnstalleerd en verwerkt in geavanceerde OP oplossingen met behulp van de nieuwste technologie voor nieuwe uitdagingen in de chirurgie.

Naast het voldoen aan alle relevante normen, zijn Camfil's oplossingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen ontworpen om een ​​rendabele investering te zijn (snelle ROI), de service, flexibiliteit en veelzijdigheid van OP kamers te verhogen en het gebruik van OP faciliteiten te maximaliseren. Deze systemen zijn ontworpen om aan de toekomstige behoeften van ziekenhuizen en zorginstellingen te voldoen wanneer deze nieuwe chirurgische specialismen invoeren. Camfil oplossingen staan ​​bekend om hun energiebesparende design, dankzij het gebruik van hoog rendement fans, energie-efficiënte filtratie en verminderde behoefte aan verse lucht door middel van effectieve filtering van recirculatielucht.

Andere belangrijke functies zijn onder meer lagere installatiekosten aangezien Camfil de optimale systeemprestaties toepast die voldoen aan reële behoeften; gemakkelijk onderhoud en een lange levensduur.

Camfil garandeert de prestaties van filtratiesystemen en biedt klanten een compleet pakket inclusief service, technische ondersteuning voor projecten, on-site installatie en controle volgens ziekenhuisnormen en onderhoud en wisselingen van de filters.

Camfil Air Purifiers (CamCleaners) worden ook steeds meer gebruikt in zorginstellingen. In ruimtes waar de ventilatie niet voldoet aan de vereiste normen worden de CamCleaners ingezet om de ventilatiesystemen te helpen. Deze luchtzuiveringsinstallaties maken o.a. gebruik van HEPA-filters, waardoor schadelijke deeltjes in de lucht drastisch (99%) worden gereduceerd.

Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter