Energy saving software

Energiebesparende software

Camfil is de eerste filterfabrikant die een geavanceerd programma zoals de Life Cycle Cost van luchtfilters heeft ontwikkeld. Het programma is de afgelopen jaren doorontwikkeld en verbeterd, rekening houdende met talrijke reallife resultaten van filters. Dit stelt ons in staat om de drukval en levensduur in een installatie te voorspellen in plaats van te vertrouwen op theoretische berekeningen.
Nadat de vereiste filterklasse is geselecteerd, kunnen we de LCC berekenen voor 1 -, 2 - of 3-stappen-filtratie op basis van veranderingen na verloop van tijd of na eind drukverlies. Het programma kan worden aangepast aan de kenmerken van locale buitenlucht en uw specifieke kosten voor filters, arbeid, verwijdering, schoonmaak en energie.
 

Rekenvoorbeeld
In het eerste voorbeeld hebben we gekozen voor een F7-filter in een typische installatie, in een industriële stad. Het filter werkt 4.000 uur in een jaar met een debiet van 0,94 m3 / s. We kijken naar de installatie over een periode van één jaar om de totale kosten van het systeem te berekenen. In het tweede voorbeeld hebben we het eerste filter met een ander filter vervangen van dezelfde klasse (F7). Terwijl het filter dezelfde grootte heeft en vergelijkbaar materiaal lijkt te hebben, zorgt het afwijkende ontwerp van een collega-fabrikant voor een 20 Pa hogere drukval van het schone filter. Dit heeft gevolgen voor het energieverbruik. De totale kosten stegen met 23 euro per jaar - per filter!

 

 Voorbeeld 1Voorbeeld 2

Initiële Drukval (Pa)

105 125
Gemiddelde drukval (Pa) 160 194
Filters. Arbeid,Schoonmaak. Verwijdering 55 55
Energiekosten 105 126
Totaal LCC (Euro per jaar) 160 Euro 183 Euro
Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter