The cost of clean air

Kosten van schone lucht

De prijs van ruwe olie is meer dan verdubbeld in de afgelopen jaren en de kosten voor elektriciteit blijven stijgen in alle landen. Ontwikkelingslanden zijn bezig met een inhaalslag op het gebied van industrialisatie en hun behoefte aan energie stijgt nog steeds.

Filters zijn het goedkoopste onderdeel voor verbeteringen

 

Het is bekend dat ventilatiekosten van gebouwen aanzienlijk zijn. De 'typische' energiekosten van filters in het totale systeem bedragen ongeveer 30%. Het selecteren van het juiste filter, dat wil zeggen F7 filter-efficiëntie en de laagste gemiddelde drukval, kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen, terwijl het behoud van gezonde binnenluchtkwaliteit (IAQ) gegarandeerd wordt.

1PA = 1 Euro

Een vuistregel voor een typische installatie die helft van de tijd gedurende minstens een jaar in werking is, is dat één extra Pascal drukverlies per filter 1 Euro extra energie kost. Een slecht filterontwerp kan 50 Pascal verschillen ten opzichte van een "goede" constructie, zelfs wanneer dezelfde filterklasse wordt gebruikt. Met andere woorden: per filter kan het 50 euro op de jaarlijkse energierekening verschillen.

Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter