LCC-Life cycle cost

LCC-Life Cycle Cost

Energieverbruik

 Vooral op de langere termijn, is het duidelijk dat het energieverbruik de belangrijkste onderdeel van de algemene kosten van een filter vormt.

Life Cycle Cost voor een filter bestaat uit kosten voor:

Filters
Arbeid (installatie en vervanging)
Energieverbruik
Reiniging van ventilatiesysteem
Afvalverwerking gebruikte filters

= LCC


70% van de kosten is energie!

Berekeningen tonen aan dat energiekosten 70% van de totale LCC van het systeem vormen. Het energieverbruik is recht evenredig met de gemiddelde drukval van het filter.

Kiezen van de juiste filter bespaart energie

Camfil Farr is toonaangevend in het ontwerpen van filters met een lage gemiddelde drukval in alle klassen en heeft al meer dan 40 jaar ervaring hierin. Veel mensen gaan ervan uit dat filterefficiëntie de grootste bijdrage levert aan de initiële drukval, maar het is het ontwerp van het filter zelf dat de belangrijkste impact heeft!

Pas op voor imitaties van Camfil Farr

Een filter van een andere fabrikant, met hetzelfde aantal zakken zal niet dezelfde gemiddelde druk tijdens zijn levensduur bieden. Neem bijvoorbeeld onze zakkenfilters, met unieke tapsgevormde zakken, die voor een volledig gebruik van het filtermedium zorgen. Voordelen zijn een langere levensduur en lage energiekosten. Overtuig uzelf ervan dat Camfil Farr de laagste gemiddelde drukval heeft,  en kies een filter om het gewenste IAQ-niveau voor uw toepassing te bereiken. Controleer altijd voor de minimale efficiëntie, zoals vermeld in de Europese norm EN779: 2002.

Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter