Indoor Air Quality (IAQ)

Binnenluchtkwaliteit verdient aandacht

Luchtkwaliteit binnenshuis verwijst naar de aerosol en gas inhoud, temperatuur en vochtigheid van de lucht in een structuur. Bij menselijke bewoning, wordt de kwaliteit van de lucht bepaald door het vermogen om de gezondheid en het welzijn van mensen bezetten de structuur te behouden. In het geval van fabricageprocessen wordt de kwaliteit van de lucht bepaald door het vermogen om op rendabele wijze te produceren hoogwaardige producten binnen de structuur.

Het belangrijkste onderdeel van de kwaliteit van de binnenlucht is de netheid van de lucht. Luchtvervuiling bestaan ​​uit deeltjes, gassen en dampen die het welzijn en de gezondheid van de mens kan verminderen en de output en efficiëntie van productieprocessen verlagen.

De manier waarop we leven verhoogt onze blootstelling aan luchtvervuiling
 

  • We besteden bijna 90% van ons leven binnenshuis. (1)
  • Binnenlucht kan tot 50 keer meer vervuild dan de buitenlucht. (1)

Luchtvervuiling van buitenlucht  komt binnen in gebouwen. Zonder adequate ventilatie hoopt het zich op en kan de vervuiling zelfs reageren met andere vervuilende stoffen binnen.

Luchtvervuiling binnenshuis bestaat uit vervuilde buitenlucht, inclusief deeltjes en gassen afkomstig van bijv. verbranding, verwarming, verkeer die onze gebouwen binnendringen, chemische emissies van bouwmaterialen, doe-het-zelf-producten, schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, verbrandingsdeeltjes van verwarming, koken en kaarsen, huisdier- allergenen, elektronica en andere apparaten ...

Hoe ziet de lucht in onze dagelijkse omgeving eruit?

  • Een groot deel van de bevolking woont en werkt in gebieden waar het aantal deeltjes meer zijn dan de WHO-richtlijnen voorschrijven met betrekking tot PM2,5 (10μg/m3/jaar) (2)
  • Barcelona (27μg/m3/jaar), Wenen (21,6), Brussel (19), Parijs (16,4), London (13,1), Stockholm (9,4)
  • We eten 1 kg voedsel per dag
  • We drinken 2 liters per dag
  • We ademen 15 kg lucht per dag!

 

 


Bronnen:
(1) European Union – ECA report n°23 Ventilation, Good Indoor Air Quality and Rational Use of Energy
(2) www.aphekom.org en www.who.org

Write a comment

Image for user verification
 

Post comment
Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
Downloads

IAQ cover

KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter