Verbranding en restproducten

Verbranding genereert H2O, NO, NO2, CO, CO2 en fijnstof. Verbranding kan ook koolwaterstofgassen, dampen en organische deeltjes produceren. Verontreinigingen, zoals metalen, mercaptanen, zwaveloxiden en andere deeltjes kunnen worden uitgestoten. Sommige deeltjes zijn groot en zakken vrij snel naar de oppervlakte, maar de meerderheid van de deeltjes zijn submicron en blijven in de lucht hangen voor lange tijd.

Verbranding van gaskachels produceert NO2 en CO, die moet worden afgevoerd naar de buitenlucht. Kachels stoten stof en asdeeltjes, CO, NO2 en soms SO2 uit. Gaskachels stoten deeltjes als gassen uit. Hout en kolenkachels stoten deeltjes uit als de kachel open is voor het laden. Haarden stoten deeltjes voortdurend uit.

Verbrandingsmotoren kunnen een bron van luchtverontreiniging binnenshuis in kantoren, scholen, ziekenhuizen, hotels, winkelcentra en winkels zijn, vooral wanneer parkeergarages aanwezig zijn. In de grote steden met een hoog aantal voertuigen bevat de lucht normaal gesproken een groot aantal deeltjes en gassen. Efficiënte deeltjesfiltratie van submicron en ultrafijne deeltjes alsmede moleculaire filtratie van de luchttoevoer kan deze besmetting aanzienlijk verminderen.

Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter