Waarom binnenlucht slechter is geworden

Tijdens de 70-er jaren werd het wereldwijde gebruik van energie een belangrijk politiek en economisch onderwerp vanwege de energiecrisis die in dat decennium plaatsvond. De kosten van verwarming en koeling van de lucht in gebouwen namen toe en veranderingen in constructietechnieken vond plaats. Veel gebouwen werden voorzien van isolatie, diverse barrières en nieuwe, vooral dichte ramen en deuren. Nieuwbouw technieken werden ontwikkeld om de hoeveelheid warmte-verlies door muren en ramen te verminderen en de hoeveelheid lucht infiltratie of luchtverfrissing door muren, ramen en deuren te verminderen. Hierdoor werden verontreinigingen en vocht in gebouwen die eerder door ventilatie werden verminderd, een groot probleem.

Sick Building Syndrome is nu een gemeenschappelijke label dat gebruikt voor hoofdpijn, oogirritaties, nasale irritatie, vermoeidheid en andere symptomen die kunnen worden gerelateerd aan de tijd die een mens in een specifiek gebouw of ruimte doorbrengt.

Gebouwgebonden Ziekte verwijst naar een specifieke diagnosticeerbare ziekte waarvan de oorzaken worden herleid tot een bepaald gebouw of ruimte. Veteranenziekte is een voorbeeld van een Building Related Illness.

Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter